Započeli radovi na izgradnji kružnog toka kod naplatnih kućica

U okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko započeli su radovi na izgradnji kružnog toka kod naplatnih kućica na samom ulazu u Visoko. Riječ je o Projektu ”Rekonstrukcija klasične raskrsnice u kružnu raskrsnicu na spoju regionalne ceste R443 Visoko – Kiseljak sa priključnom cestom na koridor Vc i ostalim lokalnim cestama na području općine Visoko”.

Zaključkom Vlade Zeničko-dobojskog kantona Općini Visoko odobrena su sredstva u iznosu od 270.000 KM za realizaciju ovog Projekta, dok je ostatak potrebnih sredstava obezbijeđen u Budžetu Općine Visoko za 2017. godinu. Svečanom početku radova prisutvovali su: Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić, Ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline ZE-DO kantona Fahrudin Brkić i vlasnik firme Hering“ d.d. koja je odabrana kao izvođač radova, Ladislav Bevanda.

„Zadovoljstvo mi je što danas u Visokom započinjemo radove na ovom kružnom toku. Zajedno sa Općinom Visoko, Vlada ZDK – a i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline su se opredijelili za realizaciju ovog Projekta i odvojili smo ukupno 270.000 KM. Sredstva kojima rapolažemo za investicije u ZDK su 2.000.000 KM, smatram da su to veoma skromna sredstva, mi na redovno održavanje odvajamo oko 6 miliona KM, tako da bez kreditnog zaduženja teško da možemo nešto značajnije napraviti. Ovo je jedan dobar znak i ja čestitam svima koji su dali svoj doprinos da dođe do realizacije ovog Projekta“, izjavio je Fahrudin Brkić – Ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

„Mi smo danas od Ministra čuli izjavu da Vlada ZDK iz svog Budžeta, koji iznosi oko 300 miliona KM izdvaja oko 2 miliona za investicije. Općina Visoko iz svojih skromnih 10 miliona KM budžetskog proračuna izdvaja 2 miliona KM svake godine za investicije. Ovaj Projekat je jako značajan za sve Visočane i za sve one koji saobraćaju ovim putnim pravcem, jer ovo je raskrsnica na samom ulazu u Visoko i kao takva je i prepoznata. Drago mi je što imamo kvalitetnog izvođača radova sa kojim imamo dobra dosadašnja iskustva“, istakla je Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić.

Medijima se kratko obratio i vlasnik firme „Hering“ d.d. Ladislav Bevanda, koji je rekao kako će učiniti sve da se i ovaj Projekat uspješno realizira i da se na obostrano zadovoljstvo nastavi uspješna saradnja sa Općinom Visoko.

Meni