Visoko dobilo novu šetnicu u centru grada: Završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

Gradonačelnica Visokog Amra Babić, danas je zajedno sa saradnicima, predstavnicima izvođača radova te predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save obišla novoizgrađenu šetnicu i uređenu obaloutvrdu na ušću rijeka Bosne i Fojnice.

Podsjećamo, u proteklom periodu aktivno se radilo na uređenju obala rijeka Bosne i Fojnice. Kosine obalnog pojasa obložene su od betonskih prizmi. Šetnica je širine 2 metra, popunjena sa 10 cm pješčane posteljice, ograđena ivičnjacima.

Primarni cilj uređenja obala rijeka Bosne i Fojnice ogleda se u funkcionalnosti, zaštiti od poplava, ne samo za ovaj dio grada nego i za naselje Prijeko. Uređenje obala rijeka Bosne i Fojnice radio se i s ciljem uređenja grada, modernizacije javnih površina, ali i stvaranja ugodnijeg ambijenta. Stanovnici našeg grada od danas mogu provoditi slobodno vrijeme na novoizgrađenoj šetnici.

Vrijednost projekta je 247.507,65 KM, a finansiran je od strane Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je radove vršila firma Termo-beton d.o.o Breza.

Gradonačelnica Babić je naglasila da se u narednom periodu očekuje nastavak radova na uređenju obaloutvrde, kroz faze.

  • Ove godine imamo namjeru, ukoliko nam vrijeme dozvoli, da implementiramo projekat dijela obaloutvrde u naselju Ozrakovići, gdje imamo veliki problem sa kanalizacijom. Došlo je do urušavanja puta. Na našu molbu, Agencija za vodno područje rijeke Save odobrila je potrebna sredstva i za taj projekat. Nadamo se da ćemo do kasne jeseni uspjeti da ga realizujemo. Već od iduće godine krećemo nizvodno rijekom Bosnom i idemo na uređenje obaloutvrde, šetnice i izgradnju kolektora od Betonskog mosta prema Lukama. Krećemo lijevom stranom rijeke Bosne, odnosno ispod Spomen kosturnice – istakla je gradonačelnica Visokog Amra Babić.
Visoko dobilo novu šetnicu u centru grada: Završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

🟣🔨Danas smo obišli novoizgrađenu šetnicu i obaloutvrdu na ušću rijeka Bosne i Fojnice u Visokom. ✅▶️Vrijednost projekta je 247.507,65 KM, a finansiran je od strane Agencije za vodno područje rijeke Save.▶️Već od iduće godine krećemo nizvodno rijekom Bosnom i idemo na uređenje obaloutvrde, šetnice i izgradnju kolektora od Betonskog mosta prema Lukama.✔️

Gepostet von Amra Babić am Dienstag, 6. Oktober 2020
Meni