Uskoro pitka voda u naselju Čekrekčije

Historijski Projekat za stanovnike općine Visoko, koji je kruna četverogodišnjeg rada i napora izvršne i zakonodavne vlasti na stvaranju preduvjeta za rješavanja pitanja vodosnabdijevanja za još 12.000 stanovnika, svakodnevno napreduje, a radovi se realiziraju predviđenom dinamikom.

Svakodnevno se odvijaju radovi na izgradnji rezervoara u naselju Čekrekčije. Rezervoar ima 100 kubika i sastoji se od dvije komore i prvi je koji se gradi u početnoj fazi Projekta proširenja gradskog vodovoda.

Plan radova podrazumijeva da korisnici u Čekrekčijama na svojim slavinama oko nove godine imaju gradsku vodu.

To će biti voda iz sistema kojim upravlja JKP „Visoko“ koja je higijenski, epidemiološki i bakteriološki kontrolisana.

Nakon što se uspješno okončaju radovi u prvoj fazi, u drugoj i trećoj fazi realizacije ovog Projekta planirana je revitalizacija izvorišta „Vrutak“, te revitalizacija glavnog izvorišta „Pertac“, a u posljednjoj fazi radovi će se odvijati prema Moštru, gdje je planirano snabdijevanje četiri Mjesne zajednice koje su trenutno bez vodosnabdijevanja.

Konačni cilj je da svih 40.000 građana naše općine imaju pitku vodu koja će hemijski, bakteriološki i higijenski biti ispravna, što će podrazumijevati objedinjavanje svih lokalnih vodovoda u jedinstveni sistem pod upravom JKP “Visoko”, te dostojanstveniji život za veliki broj naših sugrađana.

USKORO PITKA VODA U NASELJU ČEKREKČIJE

Historijski Projekat za stanovnike općine Visoko, koji je kruna četverogodišnjeg…

Posted by Općina Visoko on 6. Novembar 2017

Meni