Upriličen prijem za volontere u Općini Visoko

U Maloj sali Općine Visoko danas je potpisan ugovor o stručnom osposobljavanju, bez zasnivanja radnog odnosa, sa ukupno osamnaest pripravnika volontera, koji će narednu godinu dana provesti na stručnom osposobljavanju u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Visoko.

Prije potpisivanja ugovora volonterima su se, sa nekoliko prigodnih rečenica, obratili Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline i Edina Ahmetović – pomoćnica Općinske načelnice u Službi za opću upravu, inspekcijske poslove i boračko – invalidsku zaštitu.

Oni su u ime Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić i u svoje lično ime pozdravili mlade kolege i skrenuli im pažnju na njihove obaveze i odgovornosti u narednom periodu, uz želju da steknu nova znanja i iskustva koja će koristiti u stručnom usavršavanju i profesionalnom napretku.

Nakon potpisivanja ugovora, volonteri su odmah dobili i prve radne zadatke, a dvije volonterke su u izjavi za medije izrazile zahvalnost načelnici Babić i Općini Visoko na pruženoj prilici za stručno usavršavanje.

Ilma Kadić: „Magistrirala sam na FPN-u u Sarajevu komunikologiju i zahvaljujem se na prilici koju nam je ukazala Općinska načelnica Amra Babić i Općina Visoko.

Za mene ovo mnogo znači, jer bilo je prilika za posao, konkursa na koje sam se prijavljivala, ali nisam mogla da uđem u uži krug kandidata samo zbog toga što nisam imala radno iskustvo, a ovo nam je idealna prilika da to ostvarimo“.

Emina Halilović: „Diplomirana sam pravnica, imala sam, slično kao i moje kolege, prilika da konkurišem za razne poslove, ali zbog nedostatka radnog iskustva nismo mogli dobiti posao.

Ovom prilikom zahvaljujem se načelnici Babić i Općini Visoko na ukazanoj prilici i vjerujem da ćemo mnogo toga naučiti u narednom periodu“.

Meni