UPRILIČEN PRIJEM ŠESTE GENERACIJE VOLONTERA U OPĆINI VISOKO

 

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je u Maloj sali Općine Visoko upriličila prijem šeste generacije volontera pripravnika, njih devetnaest, koji će tokom naredne godine obavljati volonterski – pripravnički staž u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Visoko.

VOLONTERI PRIJEM 201836

Uključujući i novoprimljene volontere, proteklih pet godina u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Visoko stručno se osposobljavalo stotinupetnaest volontera pripravnika. Sa sobom su ponijeli prva radna iskustva i radna znanja, a općinska načelnica Babić se iskreno nada da će isti slučaj biti i sa mladim kolegama koji su danas primljeni.

VOLONTERI PRIJEM 201827

„Svi volonteri koji su izašli iz Općine Visoko nakon obavljanja volonterske prakse ostavili su za sobom lijepe tragove, iskustva, poruke, ali i otvorena vrata da se sutra mogu vratiti u ovu instituciju. Stotinupetnaest volontera nije mala cifra, ali mi smo ponosni na nju. Jučer smo u ovoj sali ispratili petu generaciju, bilo je veoma emotivno. Prva smo Općina koja je pokrenula praksu prijema volontera i to onda kada Zakon o volonterima još uvijek nije bio dovoljno jasan. Pronašli smo mogućnost u ovom Zakonu po kojem ćemo primati samo volontere sa područja naše Općine. Vas pozivam da nam ukažete na eventualne greške kako bismo ih pravovremeno ispravili. Ono što od vas očekujemo je radna disciplina, poštivanje svih propisa, inovativnost i kreativnost. Budite proaktivni i nametnite se svojim znanjem“, istakla je načelnica Babić i poželjela sreću u obavljanju volontersko – pripravničkog staža.

Volonteri su potpisali ugovore o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u toku jedne godine, a nakon toga je uslijedilo i njihovo raspoređivanje po općinskim službama, javnim preduzećima i javnim ustanovama općine Visoko.

Press Općine Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Meni