U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE VISOKO PREZENTOVANI PROJEKTI I OPREMA DVD-a

Danas je na platou Vatrogasnog doma upriličena svečana promocija opreme i javna prezentacija tri projekta koja je u 2018. godini realizovalo Dobrovoljno vatrogasno društvo “Visoko”. Promocija je održana povodom obilježavanja 29.augusta, Dana općine Visoko.

Prvi projekat se odnosi na nabavku specijalne višenamjenske cisterne za podršku vatrogasnim radnim vozilima kapaciteta 7000 litara. Projekat je u potpunosti realizovan sredstvima Općine Visoko.

PROMOCIJA OPREME5

Drugi projekat se odnosi na nabavku kompletne opreme za spašavanje na vodi i od vode koja se sastoji od 1 čamca za 10 osoba, 9 kompleta neoplenske opreme za spasioce, kaciga, plutajućih prsluka za spašavanje, megafona, reflektorskih svijetiljki, užadi, klinova, nosila za unesrećene, imobilizatora, pumpe za vodu, motorne pile i vatrogasnih sjekirica kao i druge prateće opreme.

PROMOCIJA OPREME3

Treći projekat podrazumijeva nabavku dva izolaciona aparata za spašavanje ugroženih od direktne vatre – požara.

Navedeni projekti su realizovani u cilju povećanja materijalno tehničke opremljenosti i jačanja operativnih sposobnosti vatrogasnih snaga u zaštiti stanovništva i materijalnih dobara na području općine Visoko.

PROMOCIJA OPREME41

„Pripala mi je velika čast da danas, uoči Dana općine možemo prezentovati samo mali dio naših aktivnosti. Sistem civilne zaštite ne posmatramo kao poseban općinski organ, posmatramo je kao sinergiju javnih preduzeća, ustanova i udruženja koje čine taj sistem. Godinama ga razvijamo kako bismo povećali sigurnost građana, ali i privrednih subjekata na području općine Visoko. Najvećim dijelom to radimo iz vlastitih namjenskih sredstava, a dijelom i iz budžetskih. Danas imamo i kantonalnu donaciju kojoj se zahvaljujem, kao i UNDP-u i našim društveno odgovornim kompanijama“, izjavila je Općinska načelnica Babić, te se zahvalila i svim prisutnim koji su uveličali ovaj događaj, a posebno direktoru Direkcije za civilnu zaštitu ZDK-a i njegovim pratiocima.

Nakon toga uslijedila je i svečana dodjela ključeva vatrogasne cisterne na korištenje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Visoko.

PROMOCIJA OPREME31

 

 

 

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE

Press Općine Visoko

Meni