Svečano otvoren sajam “Jesen u Visokom”

U Kulturno-sportskom centru „Mladost“ danas je svečano otvoren dvanaesti tradicionalni izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda „Jesen u Visokom“, pod pokroviteljstvom Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK. Općina Visoko je domaćin i organizator ove dugogodišnje manifestacije, a sponzor Sajma je Opšta poljoprivredno-prometna zadruga BIOS d.o.o. Visoko.

U povodu otvaranja Sajma upriličen je kulturno-zabavni program gdje su se mlade članice Kluba ritmičke gimnastike „Visoko“ i međunarodne pobjednice predstavile zanimljivom koreografijom. Nakon ove izvedbe, uvažena načelnica Amra Babić se obratila prisutnim i zahvalila izlagačima Sajma, kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji ove značajne manifestacije za općinu Visoko, a zatim proglasila Sajma otvorenim.

Kroz kulturno-zabavni program predstavio se i mladi student i muzičar, Muharem Osmanagić koji je izveo muzičku numeru na harmonici.
Naime, ove godine na Sajmu učestvuje ukupno 66 izlagača sa područja cijele Bosne i Hercegovine koji nude raznovrsne proizvode od domaće radinosti do poljoprivredne mehanizacije. Značajno je spomenuti da ove godine učestvuju i neke škole sa područja Općine Visoko od kojih je Poljoprivredno-tehnička škole MSŠ “Hazim Šabanović”, zatim Osnovna škola „Kulin Ban“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

Vezano za organizaciju sajma „Jesen u Visokom“, šef Odsjeka za privredu, Suada Koljenović, istakla je da iz godine u godinu Sajam „Jesen u Visokom“ dobiva na značaju i širi se, kako po broju izlagača, tako i po raznovrsnosti izloženih proizvoda. Ove godine inovacija na sajmu je da su se pridružili izlagači poljoprivredne mehanizacije, ali i učenici Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“, zanimanje poljoprivredni tehničar. Prema riječima gospođe Koljenovć, Općina Visoko intenzivno radi na iznalaženju finansijskih rješenja da građanima omogući samozapošljavanje, a poseban akcenat pri samozapošljavanju je stavljen na plasteničku proizvodnju i uzgoj jagodičastog voća.
Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom” će biti otvoren i sutra (04.11.2016.) od 9,00 do 18,00 sati.

Foto: vipromo.ba

Meni