Spektakl za pamćenje: Općina Visoko organizovala tradicionalni Bajramski koncert

 

Svečanim koncertom, na impozantan i dostojanstven način, obilježen je Bajram, praznik koji je simbol radosti, veselja i jedinstva. Tradicionalno, koncert je organizovala Općina Visoko na platou Kulturnog centra Altindag u prisustvu velikog broja zvanica i građana naše Općine, koji su uživali u raznovrsnom i bogatom muzičko – scenskom sadržaju, koji je bio ispunjen ilahijama i kasidama, učenjem kur'ana, mevluda, te recitalima i sevdahom, kao i kratkim obraćanjem pojedinih učesnika programa.

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić obratila se prisutnim i uputila čestitke povodom Ramazanskog bajrama, te izrazila zadovoljstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju u Visokom.

Učesnici programa bili su: Šerif Delić, Bilal Zukan, Mustafa Isaković, Abdusamed Šljivar, horovi Fatih iz Ilijaša i San iz Visokog, a posebno treba izdvojiti nastup tri mlada visočka hafiza: Affana Bukve, Omera Faruka Bukurevića i Hasiba Mimića.

Kao specijalni gost na koncertu nastupio je Enes Begović, koji je oduševljene gledatelje počastio interpretacijom nekoliko sevdalinki, koje su upotpunile praznični ugođaj.

Više fotografija na LINKU

Meni