Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark posjetio Visoko

Šef delegacije Europske Unije i Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark posjetio je Općinu Visoko, gdje se susreo sa općinskom načelnicom Amrom Babić. Sastanku su prisustvovali predsjedavajući i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko, šefovi odsjeka u Općini Visoko i prvi saradnici načelnice Babić.

Upriličena je uobičajena prezentacija općine Visoko kako bi se ambasador Wigemark i članovi delegacije EU u BiH upoznali sa privrednim, ekonomskim, turističkim i ostalim potencijalima Visokog.

Načelnica Babić je ambasadoru Wigemarku uručila rodni list Bosne i Hercegovine iz 1189. godine, repliku povelje Kulina Bana, a nakon razmjene poklona upriličen je obilazak Centra za pružanje usluga građanima -šalter sale u zgradi Općine.

Posjeta Delegacija Europske Unije u BiH koja je imala za cilj upoznavanje sa našom općinom, privrednim potencijalima, kulturno-historijskim lokalitetima, te mogućnostima lokalnog ekonomskog razvoja, nastavljena je u Maloj sali Općine Visoko gdje je održan sastanak sa visočkim privrednim subjektima.

U nastavku posjete upriličen je obilazak Kraljevskog grada „Visoki“, lokaliteta „Mili“, te posjete firmama Bios, Secom i Vispak.

Meni