Saopćenje za javnost Amre Babić i Nezavisne liste za općinu Visoko: Debatni debakl ili loš marketing

Večeras je RTV Visoko počela sa emitovanjem Debatnih emisija sa kandidatima za Općinsko vijeće Visoko. Ova Debatna emisija trebala je poslužiti svim političkim subjektima da predstave svoj plan i program biračima za Lokalne izbore 2016. godine, ali desilo se nešto neobično, mada očekivano… Nakon dva propala pokušaja da preuzmu upravljanje i rukovođenje, te uređivačku politiku RTV Visoko kroz bezuspješan pokušaj sazivanja i održavanja sjednice OV u dva navrata , predstavnici političkih stranaka SDA i A-SDA, Kemal Mušinbegović i Elvedin Šabanović, večeras su, bez stvarnih razloga i argumenata, demonstrativno napustili prvu Debatnu televizijsku emisiju u okviru programa Lokalnih izbora 2016. Ovo je još jedan u nizu izgovora pomenutih stranaka za nedostatak hrabrosti da se suoče sa radom i rezultatima načelnice Općine Visoko Amre Babić.

Nakon ovog čina, ne bi bilo čudno da pomenuti kandidati ili stranke odustanu od kandidatura i Lokalnih izbora, jer je i njima potpuno jasno da nemaju podršku birača.

Smatramo da je ovo izraz političke nezrelosti, nedostatka ideja i programa koje su kroz debate trebali predstaviti biračima. Također smatramo da je ovo izraz nepoštivanja JP RTV Visoko, te svih kandidata koji su večeras ostali u Debatnoj emisiji.

Bitno je naglasiti da pomenute političke partije, SDA i A-SDA već koriste izborne rubrike za predstavljanje kandidata i izbornu hroniku na RTV visoko, te je očito da se plaše duela lice u lice.

Zato cijenjeni birači,

nemojte svoje povjerenje dati onima koji nemaju niti ideja niti motiva niti hrabrosti da vas predvode u naredne četiri godine.

Pozivamo predstavnike ostalih političkih subjekata koji imaju program rada i djelovanja za naredni period i da isti predstave biračima kroz debatne emisije na RTV Visoko u skladu sa programskom šemom.

 

Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Visoko
Nezavisna lista za općinu Visoko

Meni