SANIRANA DIVLJA DEPONIJA NA PODRUČJU IZLETIŠTA RAVNE

– Čisto i lijepo Visoko mora biti naša konstantna obaveza, kako bismo poboljšali kvalitet života i visočku općinu trajno pozicionirali u sami vrh globalne mape turističkih destinacija, te stimulisali dolazak i dugotrajan boravak velikog broja turista, koji će uživati u bogatoj kulturno – historijskoj ponudi –

 

 

Općina Visoko svakodnevo nastavlja sa provođenjem aktivnosti na uklanjanju nelegalnih odlagališta otpada.

Danas (petak, 13. april), u saradnji sa JKP „Visoko“, je izvršeno uklanjanje divlje deponije na području izletišta Ravne.

Prevashodni cilj ovakvih akcija je jačanje ekološke svijesti naših sugrađana, zatim stvaranje ljepše ekološke slike i popravljanje ekološko – turističkog imidža naše općine.

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Podsjetimo, 2018. godina je proglašena Godinom turizma na području naše općine, tako da je od strane lokalne vlasti, predvođene načelnicom mr. sci. Amrom Babić, planirano ulaganje 500.000 KM u razvojne turističke projekte, o kojima će se mnogo govoriti u bliskoj budućnosti i koji će našoj lokalnoj zajednici vratiti stari sjaj, uz srdačne riječi dobrodošlice za sve koji žele da posjete Dolinu piramida, lokalitet Mili ili neko drugo historijsko područje u kraljevskom gradu koji svjedoči o viševjekovnoj multikulturalnosti.

Općina Visoko ima enorman turistički potencijal, koji je potrebno iskoristiti na pravi način i pretvoriti ga, za dobrobit cjelokupne lokalne zajednice, u ekonomski vrijedan resurs.

Slika 6

Akcija čišćenja mnogobrojnih divljih deponija se nastavlja punim intenzitetom, uz saradnju sa Policijskom upravom Visoko na pojačanju kontrola i postavljanju video nadzora, s ciljem identifikacije i procesuiranja nesavjesnih građana koji krše zakon i prave teške ekološke incidente.

Ovim putem još jednom apelujemo na sve stanovnike visočke općine da otpad odlažu na primjerena mjesta i ekološki savjesno se ponašaju prema svojoj okolini kako bi ovakvi i slični problemi postali prošlost.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Slika 4

Slika 5

Slika 7

Meni