REKONSTRUKCIJA PUTA BUZIĆI – UPOVAC

Mještani sela Upovac su uz podršku Općine Visoko i Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić pristupili izgradnji asfaltne površine prvi put nakon 1983. godine.

Nova asfaltna dionica će velikom broju stanovnika koji gravitira na ovom podneblju olakšati životnu svakodnevnicu, te povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece koja svakodnevno odlaze u školu upravo ovim putnim pravcem.

Fahrudin Suljić – potpredsjednik Savjeta MZ Dobrinje i predstavnik sela Upovac je naglasio izvrsnu saradnju sa Općinskom načelnicom Amrom Babić, koja je mještanima izašla u susret i ispunila svoja obećanja, te sufinansiranjem pomogla prilikom realizacije niza projekata za sela i podružnice čiji su se mještani aktivno uključili u način rješavanja nagomilanih višedecenijskih problema na svom području.

Slika 2

„S obzirom na činjenicu da ovdje gravitira veliki broj stanovnika i da je saobraćaj veoma gust i frekventan, samoinicijativno smo došli na ideju da uradimo proširenje puta i uputili smo zahtjev prema Općini Visoko.

Formiran je Građevinski odbor koji pomaže u realizaciji zamišljenih projekata, a Građevinska sekcija je uradila projektnu dokumentaciju za proširenje puta Buzići – Upovac, asfaltne površine 4 metra radi poboljšanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece koja se kreću ovim putem“, rekao je gosp. Suljić i dodao da je prvi put nakon dugo vremena selo Upovac finansijski podržano od strane lokalne vlasti i da su agilni mještani Upovca izdvojili mnogo vremena i finansijskih sredstava za izradu projektne dokumentacije, kako bi se put rekonstruisao na odgovarajući način i dobio novi asfalt.

Slika 1

„U narednom periodu će se pristupiti izradi projektne dokumentacije i asfaltiranju ovog puta.

Mi smo izgradnju puta sufinansirali i vlastitim sredstvima u iznosu od 10 hiljada KM.

Prva znatnija sredstva za putnu infrastrukturu u selu Upovac izdvojila je načelnica Babić za izgradnju puta u zaseoku Dolovi u dužini od 300 metara.

Na ovom području u narednom periodu očekujemo i radove na poboljšanju kanalizacione mreže, zatim puštanje javne rasvjete, te realizaciju još niza projekata, koji će kvalitet života lokalnog stanovništva podići na viši nivo“, pojasnio je gosp. Suljić.

Slika 3

Slika 4

Meni