PROFESIONALNOJ VATROGASNOJ JEDINICI VISOKO ZVANIČNO URUČENO NAVALNO VATROGASNO VOZILO

Jučer je načelnica mr.sci. Amra Babić zvanično uručila donirano vatrogasno vozilo od Vlade Republike Turske Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici (PVJ) Visoko.
Ova donacija je veliki pomak na polju sigurnosti za građane općine Visoko i njihovu imovinu, kao i za privrednike naše općine. Moderno opremljeno vozilo će omogućiti kvalitetnije intervencije Profesionalne vatrogasne jedinice.
„Riječ je o najmodernijem navalnom vatrogasnom vozilu marke MAN sa pratećom opremom vrijednosti cca 500.000 KM.
Navalno vatrogasno vozilo predviđeno je za rad u svim vremenskim uvjetima, posjeduje spremnik zapremine 4500 litara vode sa pumpama visokog pritiska i teledirigovanim gašenjem požara iz kabine. Vatrogasno vozilo je zbog svojih gabarita i tehničkih karakteristika prilagođeno za intervenciju u uskim ulicama i udaljenim područjima van gradskog područja. Vozilo posjeduje i vučnu sajlu sa motorom za izvlačenje vozila, GPRS satelitsku navigaciju, pogon 4×4, duplu kabinu za intervenciju šest vatrogasaca i svu potrebnu i dodatnu opremu za posadu i vozilo“, navodi starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko Fahrudin Bukić.

Meni