Potpisan Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići

Danas su predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Općine Visoko potpisali Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići sa izvođačima radova, konzorcijem „Atlas-d“ d.o.o. Visoko i „AMG“ d.o.o. Visoko.

Sredstva za izvođenje radova obezbijedilo je Ministarstvo za privredu ZDK, a namijenjena su za subvencioniranje  izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica – putne infrastrukture u poslovnim zonama na području ZDK.

Općina Visoko je prošle godine aplicirala na Javni poziv na osnovu kojeg su odobrena sredstva u iznosu od 97 500 KM.

„Sretan sam što smo nakon tenderskih procedura dobili najpovoljnijeg izvođača radova, i da smo danas imali priliku potpisati ovaj Ugovor. Na ovaj način Općina Visoko, uz sufinansiranje Kantonalne direkcije za ceste – ZDK i Ministarstva za privredu ZDK, zaokružila je jedan veoma bitan projekat koji se odnosi na rekonstrukciju većeg dijela saobraćajnice u poslovnoj zoni Ozrakovići,“ izjavio je pomoćnik Općinske načelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, Emir Fejzović.

Radovi za izgradnju poslovne zone Ozrakovići finansirat će se sljedećim sredstvima:

–         425 000 KM – Kantonalna direkcija za ceste ZDK

–         200 000 KM – Budžet Općine Visoko za 2019.godinu

–         97 000 KM – Ministarstva za privredu ZDK

Na ovaj način bit će udružena sredstva sa lokalnog i kantonalnog nivoa u ukupnom iznosu oko 730.000 KM za realizaciju prve faze projekta.

Potrebno je napomenuti kako je Općina Visoko prošle godine aplicirala i na Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta gdje su odobrena sredstva u iznosu od 250 000 KM, a koja će biti utrošena za nastavak realizacije projekta izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Ozrakovići.

“U ovoj godini planiramo uložiti oko 1 000 000 KM u izgradnju saobraćajnice u ovoj poslovnoj zoni”, dodao je g. Fejzović.

U radove je uključeno i:

– Kompletna zamjena gornjeg i donjeg stroja

– Zamjena vodovodnih i kanalizacionih cijevi

– Regulisanje odvodnje

– Izgradnja trotoara, kao i

– Priprema za izgradnju javne rasvjete

Predstavnici Općine Visoko najavljuju skori početak radova, te se zahvaljuju Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, kao i Ministarstvu za privredu ZDK, koji su izdvojili značajna sredstva za ovaj veliki projekat.

Press Općine Visoko

Meni