Potpisan Sporazum o poštivanju izbornog etičkog kodeksa

Predstavnici jedanaest političkih subjekata općine Visoko koji učestvuju na predstojećim Lokalnim izborima potpisali su danas Sporazum o poštivanju izbornog etičkog kodeksa.

Ceremoniju potpisivanja otvorio je šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Jonathan Moore, a cilj ovog Sporazuma je osiguranje uvjeta za fer i poštene lokalne izbore u općini Visoko, te promovisanje demokratije, tolerancije i političkog dijaloga.

Pored predstavnika političkih subjekata, potpisivanju su prisustvovali predsjednica Općinske izborne komisije, Aida Karavelić i općinska načelnica Amra Babić.

visoko osce sporazum visoko1

Sporazum o poštivanju izbornog etičkog kodeksa potpisali su predstavnici jedanaest političkih subjekata sa područja općine Visoko koji su registrovani za predstojeće izbore: BPS – Sefer Halilović, S BiH, SDP BiH, SDA, SP/U BiH, Naša stranka, ASDA, SBB – Fahrudin Radončić, DF, Nezavisna lista za općinu Visoko, te koalicija SDA/SBB i općinska načelnica Amra Babić.

Jonathan Moore, šef Misije OSCE-a u BiH, izrazio je zadovoljstvo što je prisustvovao potpisivanju ovog sporazuma koji je potpisan između, kako navodi, svih političkih stranaka i aktera, uključujući i nezavisne kandidate za načelnika Općine Visoko.

Meni