PODIJELJENO 200 PREHRAMBENIH PAKETA SOCIJALNO UGROŽENIM OSOBAMA SA PODRUČJA OPĆINE VISOKO

Općina Visoko, na čelu sa Općinskom načelnicom mr.sci. Amrom Babić u saradnji sa Uredom Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu i Kulturnim centrom princeze Dževhere Bugojno, danas je organizovala humanitarnu akciju podjele paketa za socijalno ugrožene osobe sa područja općine Visoko. Ured Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu je jedna od institucija koja podliježe upravi čije je sjedište u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Podjela Paketa54

Radi se o programu istoimenog Ureda koji se implementira svake godine u mjesecu Ramazanu, a ovoga puta je realizovan u saradnji sa Općinom Visoko. Danas je podijeljeno 200 prehrambenih paketa siromašnim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva  naše općine.

Paketi su podijeljeni u Kulturnom centru „Altindağ“ Visoko, a prepuna sala  govori o broju onih kojima je humanitarna pomoć prijeko potrebna.

Podjela Paketa2

Ovakve i slične aktivnosti su neophodne za naše društvo, jer postoji veliki broj građana koji ne mogu priuštiti osnovne životne namirnice.

„Zahvaljujemo se na pomoći našim dragim prijateljima iz Ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH koji su obezbijedili pakete za naše građane. Veliko hvala i na tome što nisu zaboravili Visoko, te što su danas ovdje sa nama. Svima vama koji danas preuzimate ove pakete želim da u zdravlju i rahatluku provedete mjesec Ramazan,“ izjavila je u kratkom obraćanju uvažena načelnica Babić.

 

 

 

Press Općine Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Meni