Otvoren novoasfaltirani put u naselju Kula Banjer

Na veliko zadovoljstvo mještana naselja Kula Banjer danas je u prisustvu načelnice Amre Babić i izvođača radova otvoren novoizgrađeni asfalt. U okviru izvođenja radova u naselju Kula Banjer asfaltirana je dionica puta u dužini od 550 m, debljine 7 cm i širine 3 m, drugim riječima, asfalt je urađen do posljednje kuće u selu. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 43.424,12 KM sa PDV- om. Za radove na ovoj dionici puta odgovorna je firma „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo.
Sredstva za realizaciju navedenog projekta u cjelosti su obezbijeđena iz Budžeta Općine Visoko, a u okviru Programa kapitalnih ulaganja u infrastrukturu za 2016. godinu.
Tokom izgradnje asfalta, vršena je kontrola kvaliteta materijala i debljina asfaltnog sloja. Ovaj dio posla radila je labaratorija za ispitivanje građevinskog materijala i konstrukcija „DTQ“ d.o.o.Sarajevo.
Ovom prigodom mještani su se toplo zahvalili načelnici Babić, a najstariji član ove mjesne zajednice, hanuma Višća sa suzama u očima je uputila iskrene čestitke i riječi zahvale za asfalt koji je urađen prvi put tokom njenog života.

Meni