Otpočeli radovi izgradnje mosta Luke-Ozrakovići

Ovih dana počela je realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje pješačkog mosta preko rijeke Bosne od naselja Luke do naselja Ozrakovići.0 

“Zasigurno je ovo jedan od najljepših projekata koji realizujemo u ovoj godini u sklopu kapitalnih ulaganja Općine Visoko. Mislim da je riječ o jednom razvojnom projektu, vrijeme će pokazati da svi oni koji su bili protivnici ovog mosta, da će se samo stidjeti tog svog oportunizma, a svi oni koji su bili zagovornici, koji su se zalagali, da su usvari radili pravu stvar. Ovaj projekat sa sobom nosi i druge projekte, projekte izgradnje jedne velike, moderne podzemne garaže na području ovog lokaliteta, uređenja šetnice, uređenja obje obale rijeke Bosne, povezivanja sela i grada, povezivanja užeg gradskog jezgra sa poslovnom zonom Ozrakovići. Pješački most je zasigurno jedan razvojni projekat čije ćemo koristi osjetiti tek u narednom periodu”, kazala je općinska načelnica Amra Babić nakon obilaska terena.

 

Izvođač radova je firma HERING d.d., a vrijednost projekta je 600.000 KM.

“Radi se o tehnički prilično zahtjevnom pješačkom mostu zato što premošćavamo prvenstveno rijeku Bosnu, sa srednjim rasponom 52 metra. To je prilično teško za izvesti, ali sigurni smo da ćemo radove završiti u roku”, istakao je Mario Čupić, voditelj gradilišta.

Pješački most preko rijeke Bosne bi se prema planu izgradnje trebao ‘ugledati’ do kraja kalendarske godine.

Meni