OSVRT NA NOVOGODIŠNJI MALONOGOMETNI TURNIR: KOMPLETAN PRIHOD U IZNOSU OD 10.330 KM ĆE BITI UTROŠEN NA REKONSTRUKCIJU KSC „MLADOST“

-NAGRADA ZA PRVO MJESTO 5.000 KM –

 

Od 25. do 29. decembra prošle godine Visoko je bilo domaćin velikog malonogometnog spektakla. KSC „Mladost“ Visoko prvi put je bio samostalni organizator Novogodišnjeg malonogometnog turnira, čiji je generalni pokrovitelj bila Općina Visoko.

Pet takmičarskih dana je ponudilo nezaboravne susrete koji su obilovali efektnim potezima, a gledatelji na punim tribinama KSC-a „Mladost“ sve su popratili ovacijama, onako kako i dolikuje sportskom događaju koji se dugo isčekivao.

Utakmice su većinom bile ujednačene i neizvjesne, a titula pobjednika turnira sasvim zasluženo je pripala ekipi Suša Comerca, koja je u finalu savladala ekipu Vogošće Sajmir-Tihovića rezultatom 3:0.

Organizovan je i mini turnir veterana, a u finalnom susretu snage su odmjerili gradski rivali Željezničar i Sarajevo, veterani s Koševa su slavili nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 5:3.

Bitno je naglasiti da je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen za rekonstrukciju KSC „Mladost“, a gosp. Mirza Laletović – sportski menadžer KSC „Mladost“ se u ime Organizacionog odbora Novogodišnjeg turnira zahvalio svima, posebno gledateljima koji su bili dio pozitivne priče i učestvovali u realizaciji projekta koji će visočkoj dvorani omogućiti modernizaciju i vratiti stari sjaj.

„Neto prihod od turnira iznosi 10.330 KM i biti će utrošen na rekonstrukciju dvorane, za koju će u toku 2018. godine biti utrošena veća finansijska sredstva kako bi naši rukometaši, rukometašice i ostali koji koriste usluge dvorane imali dobre uslove za rad a posebno naši mladi“, rekao je gosp. Laletović i dodao:

„Organizacioni odbor Novogodišnjeg turnira Visoko 2017. se zahvaljuje svim posjetiocima turnira, svim učesnicima i svim sponzorima.

Turnir je u 5 dana održavanja bio izrazito posjećen svaki dan i veoma kvalitetan sa odličnim ekipama, koje su pokazale vrhunski futsal na što smo izrazito ponosni.

Prvo mjesto na turniru smo nagradili sa iznosom od 5.000 KM, 2. mjesto sa 1000 KM i 3. mjesto sa 500 KM, uz nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana u iznosu od po 100 KM, kao i pehare i diplome za najbolje učesnike.

Također, zadnji dan turnira smo mogli vidjeti i veterane NK Bosna, FK Sarajevo, FK Mladost i FK Željezničar“, zaključio je gosp. Laletović i obećao da će u 2018. godini turnir biti podignut na još viši nivo sa još bogatijim finasijskim nagradama.

Svakog takmičarskog dana publici su se predstavile Škole fudbala ekipa sa područja cijele općine Visoko, tako da su gledatelji imali priliku uživati i u virtuoznostima mladih nogometnih nada.

Meni