Opravdano ukazano povjerenje u naselju Alibegovići – MZ Zimča

U septembru ove godine u MZ Zimča, naselje Alibegovići izgrađen je jedan dio kanalizacione mreže i time je djelimično riješen dugogodišnji problem odvodnje fekalnih voda. Nakon završenih radova načelnica mr.sci Amra Babić posjetila je naselje Alibegovići i u razgovoru sa mještanima dogovoreno je da se i ostatak naselja umreži u novoizgrađenu kanalizaciju. Načelnica mr.sci. Amra Babić danas je sa saradnicima ponovo posjetila mještane naselja Alibegovići i u prijatnoj atmosferi razgovarala o završenim radovima, ali i o narednim projektima vezanim za ovu mjesnu zajednicu. Jedan od prvih projekata o kojem se razgovaralo jeste izgradnja asfalta.

Prema riječima predsjednika MZ Zimča, Muje Alibegovića, izgradnjom asfalta na ovoj dionici otvorilo bi se nekoliko poslovnih prilika za ovo područje, što je svakako od velikog značaja kako za mještane, tako i za općinu Visoko. Izgradnjom asfalta stvorili bi se bolji životni uvjeti za sve mještane i ovaj rukavac MZ Zimča bi dobio na svojoj vrijednosti.
Načelnica Babić je, prema riječima mještana, do sada potpuno opravdala ukazano joj povjerenje, a što je osnova za dobru saradnju građana i predstavnika lokalne zajednice, pa su sigurni da ni projekat izgradnje asfalta neće biti zanemaren.

Ovom prilikom mještani su se zahvalili Općinskoj načelnici na razumijevanju za sve dosadašnje projekte koje je Općina Visoko uspješno realizovala na području MZ Zimča.

Meni