OPĆINSKA NAČELNICA UGOSTILA VIJEĆNICE IZ BRATSKE OPĆINE ALTINDAĞ

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je upriličila svečani prijem za Općinske vijećnice iz bratske Općine Altindağ. Vijećnice su posjetile Općinsku načelnicu u ime načelnika Općine Altindag, dr. Veysela Tiryakia, te Općinskog vijeća i bratskog naroda iz Ankare.

Načelnica Babić je ukratko prezentovala sve aktivnosti vezane za uređenje KC „Altindağ“ Visoko, koji je inače poklon ove bratske Općine.

U Kulturnom centru „Altindağ“ su se počele održavati i različite svečanosti, a uskoro su planirane i proslave vjenčanja budućih bračnih drugova sa područja naše općine. Također, spomenut je i projekat u kojem su nabavljene nove stolice i stolovi. Trenutno, sve ono što se nalazi u okvirima ovog Centra, pripada Općini Visoko.

Tokom razgovora, Općinska načelnica je pružila priliku gošćama da izraze svoja mišljenja, prijedloge ili kritike, a gošće su iznijele samo pohvale za cjelokupan dosadašnji rad i saradnju sa bratskom Općinom Altindağ.

„Kulturni centar Altindağ od ove godine sija punim sjajem. Za to je zaslužna neprekidna saradnja naše i vaše Općine. Ostanite uz načelnika dr. Veysela Tiryakia i nastavite ga podržavati,“ izjavila je načelnica Babić, te poželjela uvaženim gošćama da se narednih dana lijepo provedu u Visokom, kao i u večerašnjem iftaru u zajedničkom Centru.

 

 

Press Općine Visoko

Meni