Općinska načelnica sa saradnicima u posjeti MZ Čekrekčije

Općina Visoko u posljednje tri godine kontinuirano ulaže u MZ Čekrekčije.
Prioritet ulaganja Općine Visoko bio je povećanje bezbjednosti djece iz Čekrekčija koja svakodnevno pješače dionicom regionalne ceste prema Visokom. Zbog toga je u 2015. i 2016. godini realizovan projekat izgradnje javne rasvjete na regionalnoj cesti čija vrijednost iznosi 46.000,00 KM.
Osim toga, 2014. godine realizovan je projekat izgradnje javne rasvjete u dijelu naselja Čekrekčije u šta je uloženo oko 10.000,00 KM.
U 2016.g. kroz Program kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu planirana su sredstva za rekonstrukciju puteva u MZ Čekrekčije, a čija realizacija je u toku.
Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno 900m2 asfalta na više lokacija na području MZ Čekrekčije, a sve u dogovoru sa mjesnom zajednicom.
Uporedo s tim, cijeneći potrebe mještana i privrednika Općina Visoko je pristupila izradi cjelokupne projektne dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog mosta preko rijeke Bosne u Čekrekčijama.
Općina Visoko će u 2016.g. završiti projekat mosta čime će biti stvoreni svi preduvjeti za početak realizacije ovog strateškog projekta za MZ Čekrekčije i općinu Visoko.

Meni