Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić potpisala šest ugovora sa korisnicama projekta za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena

Općina Visoko je raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena, a projekat je realizovan u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT (koji je u ime USAID-a partner u ovom projektu).

Komisija za ocjenjivanje prijava, dostavljenih po pozivu za finansiranje biznisa, izvršila je ocjenjivanje i bodovanje svih prijava, te sačinila sljedeću rang listu kandidatkinja (korisnica projekta) na koju je Općinska načelnica dala svoju saglasnost:

1. Irma Zerdo,
2. Safija Skopljak,
3. Irmela Kadić,
4. Melisa Omanović,
5. Safija Halilović,
6. Evelina Gaši.

Danas je u Velikoj sali Općine Visoko upriličeno potpisivanje ugovora, kojem su prisutvovale: Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić, zatim šefica odsjeka Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti Suada Koljenović, Amila Dedić – članica ispred USAID-a. One su se prigodnim riječima obratile korisnicama i poželjele im mnogo sreće i poslovnog uspjeha.

Nakon toga obavljeno je svečano potpisivanje ugovora između Općinske načelnice i korisnica projekta, a cilj je kreiranje boljeg ambijenta za samozapošljavanje marginaliziranih grupa žena, te otvaranje i razvoj biznisa kroz formiranje Fonda za žensko poduzetništvo.

 

Meni