Općinska načelnica Amra Babić obišla radove na Gradskom stadionu „Luke“

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i predsjedavajuci Općinskog vijeca prof. Bajro Fejzić, u društvu predsjednika NK Bosna gospodina Nermina Buce Kadrića, danas su obišli radove na glavnom terenu Gradskog stadiona „Luke“. 

Radovi su započeli 22. novembra i napreduju predviđenom dinamikom, a pauzu između dvije polusezone, ambiciozni UO NK Bosna Visoko na čelu sa predsjednikom Kadrićem će iskoristiti kako bi se teren stadiona “Luke” što bolje pripremio za proljetni dio prvenstva.

Intenzivirani su radovi na pripremi travnjaka za postavljanje iskakajućih prskalica, a pored prskalica, teren je već spreman i za bacanje kvarcnog pjeska i novog sjemena trave.

Rade se iskopi za ugradnju automatizovanog sistema zalijevanja terena , a radovi bi trebali biti okončani u narednim danima.

Stadion „Luke“ će na ovaj način postati moderniji i funkcionalniji, a podsjetimo da je izgradnja istočne tribine stadiona “Luke” zvanično počela u avgustu ove godine.

Nova tribina biće izgrađena prema savremenim FIFA standardima, a nakon što je okončana prva faza izgradnje istočne tribine, slijedi druga, završna faza, koja podrazumijeva postavljanje konstrukcije same tribine.

Nova, istočna tribina stadiona “Luke” zadovoljit će najstrožije FIFA standarde, a njen kapacitet će biti 1.100 (hiljadu i stotinu) sjedećih mjesta.

Predviđeni su popratni sadržaji za buduću tribinu, u planu je da se napravi moderan restoran i dodatni smještajni kapacitet za igrače.

Stadion „Luke“ će uskoro biti jedan od najmodernijih stadiona u Bosni i Hercegovini, a nadamo se da će na njemu u bliskoj budućnosti biti odigravani premijerligaški susreti i da će se trofejni „žuto-ljubičasti“ visočki sportski kolektiv, NK Bosna pridružiti bosanskohercegovačkoj nogometnoj eliti.

Meni