Općina Visoko u saradnji sa humanitarnom organizacijom ASB donira 15 plastenika socijalno ugroženim porodicama

Povodom implementacije projekta dodjele plastenika ugroženim porodicama sa područja općine Visoko, danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora između predstavnika Općine Visoko – Općinske načelnice mr.sci. Amre Babić, predstavnika Odsjeka za privredu i predstavnika njemačke humanitarne organizacije ASB na čelu sa direktorom Elmirom Bojadžićem.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i direktorica Centra za socijalni rad Visoko – Aida Zerdo.

Potpisan je Sporazum o saradnji na realizaciji projekta direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama na području općine Visoko.

Nakon iskazane dobrodošlice načelnica Babić iskoristila je priliku da se zahvali partnerima projekta od kojeg će najveću korist imati građani, oni kojima je ova donacija najpotrebnija.

„Sa direktoricom Centra za socijalni rad ćemo utvrditi kriterije za dodjelu ove pomoći. Općina Visoko izražava spremnost na daljnju saradnju sa njemačkom organizacijom ASB, posebno u realizaciji ovako značajnih projekata,“istakla je načelnica općine Visoko.

Predstavnik organizacije ASB je poručio kako je prepoznao kvalitet tima ljudi koji je uključen u ovaj projekat i kako ne sumnja u njegovu skoru realizaciju.

Press Općine Visoko

Meni