OPĆINA VISOKO POTPISALA TRI NOVA UGOVORA ZA NASTAVAK MODERNIZACIJE JAVNE RASVJETE

– TOKOM GODINE SVA PODRUČJA VISOČKE OPĆINE ĆE BITI POKRIVENA LED RASVJETOM –

 

Proteklih dana na području naše općine intenzivirani su radovi na modernizaciji javne rasvjete. Općina Visoko je zaključila tri ugovora koji se odnose na izgradnju nove i poboljšanje postojeće javne rasvjete.

„Prvi ugovor se odnosi na ulice Sarajevska i Kadije Uvejsa, a vrijednost tog ugovora je oko 50 hiljada KM i planirana je zamjena postojećih rasvjetnih tijela sa novim LED rasvjetnim tijelima.

U toku je realizacija ovog ugovora i kompletiranje LED rasvjete u pomenutim ulicama“, pojasnio je gosp. Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni i ekonomski razvoj i dodao da predstoji realizacija i naredna dva ugovora.

Emir Fejzović Slika

„Drugi ugovor se odnosi na izgradnju javne rasvjete u Poslovnoj zoni Ozrakovići i njegova vrijednost je oko 83 hiljade KM.

Nakon što dobijemo potrebna odobrenja izgradit ćemo javnu rasvjetu u cijeloj Poslovnoj zoni Ozrakovići koju ćemo spojiti sa novoizgrađenom javnom rasvjetom kod kružnog toka, a u sklopu ovogodišnjih kapitalnih ulaganja planiramo izvršiti spajanje javne rasvjete na mostu Podvanj, kružnom toku i Poslovnoj zoni u Ozrakovićima“, istakao je gosp. Fejzović i nakon toga se osvrnuo i na realizaciju trećeg ugovora, koji je plod zajedničke saradnje sa UNDP-om.

Slika 2

Slika 3

Slika 6

„Treći ugovor ćemo realizirati zajedno sa UNDP-om. U sklopu ovog ugovora Općina Visoko će sufinansirati ovaj projekat u iznosu oko 30 hiljada KM, a ostatak će finansirati UNDP“, naglasio je gosp. Fejzović i podsjetio kako je dio ovog ugovora već uspješno realiziran.

„Dio posla već smo uradili u Aleji šehida Resula, te u jednom dijelu Novog Naselja.

Vrlo brzo ćemo izvođača radova uvesti u posao, proceduru je završio UNDP, tako da je planirano da tokom ove godine kompletno Naselje Luke moderniziramo javnom rasvjetom“, rekao je gosp. Fejzović i poručio da će Općina Visoko nastaviti sa kontinuiranim moderniziranjem javne rasvjete na području cijele visočke općine, što će rezultirati, prije svega, boljim osvjetljenjem i velikom uštedom u potrošnji električne energije, ali i znatno poboljšati sigurnost svih učesnika u saobraćaju, jer radi se o izuzetno frekventnim područjima.

Slika 5

Nova LED rasvjeta će poboljšati uslove za rad i službenicima PU Visoko i u potpunosti unaprijediti izgled našeg grada, što je bitna poruka, kako za lokalno stanovništvo, tako i za mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta, koji su u Visokom redovni gosti.

Jedan od glavnih ciljeva aktuelne vlasti predvođene Općinskom načelnicom mr. sci. Amrom Babić je da na svim područjima visočke općine bude izvršena zamjena postojećih rasvjetnih tijela sa novim LED rasvjetnim tijelima, kao i izgradnja potpuno novih rasvjetnih tijela u onim područjima gdje ih do sada nije bilo.

U sklopu ovogodišnjih kapitalnih ulaganja predviđena su znatna sredstva za modernizaciju javne rasvjete, tako da će naši sugrađani na svim područja visočke općine, imati priliku da se uvjere u pozitivne efekte LED rasvjete prilikom obavljanja svakodnevnih životnih potreba.

Slika 4

Meni