Održana promocija knjige „Zarobljenica uspomena“

U prisustvu velikog broja prijatelja i poznanika u Kulturnom centru Altindag – Visoko održana je promocija knjige „Zarobljenica uspomena“, Visočanke Jasmine Semić. Djelo Jasmine Semić ugledalo je svjetlo dana uz podršku Općinske načelnice Amre Babić, sugrađanina Kemala Zukić koji su ujedno bili i promotori knjige kao i drugi bliskih prijatelja. Također, jedan od promotora knjige bio je i Adnan Mević, dijete šehida i lik koji je pomenut u jednoj od Jasmininih pripovijedaka.

Kao gost, ali i promotor pomenutog djela načelnica Amra Babić tumači ovo djelo kao vrijedan rad jedne sugrađanke koja je podarila zbirku priča o Visočanima, o ljudima koji su obilježili ovu čaršiju kroz vrijeme.
„Knjiga Jasmine Semić nije historijsko djelo“, kako navodi promotor Kemal Zukić, „ovo je knjiga uspomena na staro nestalo Visoko gledano kroz suzu jednog djeteta i djevojke. To je knjiga prozne sevdalinke koja pokazuje ljubav i sjetu i humanistički način življenja koji je skoro iščezao.“

Autorica djela toplo se zahvalila načelnici Babić i svojim saradnicima te poručila da nije sve u novcu, treba nešto čovjek iza sebe da ostavi, vrijednije od novca.

Meni