Održana izložba arapskih konja na stadionu Luke

Općina Visoko i Konjički klub “Vilenjak” u okviru dana kulture i sporta “Visočko ljeto 2017” organizirali su prvu izložbu arapskih konja u Bosni i Hercegovini. Predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko Bajro Fejzić, je u ime Općine Visoko i Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić, pozdravio prisutne i izložbu proglasio otvorenom.

„Zadovoljstvo mi je što je naš grad domaćin ove ozložbe i nadam se da će ona prerasti u tradiciju. Vjerujem da će ova izložba poslužiti kao podrška svim uzgajivačima konja na području Bosne i Hercegovine i regiona“, istakao je Fejzić.

Bila je to izložba takmičarskog karaktera i to u dvije kategorije – čistokrvni arapski konji WAHO uzgoja i Borički arapski konji. Ovo je prvi put da se u BiH organizirala ovakva manifestacija koja je i pored velike vrućine zbog svoje atraktivnosti privukla veliki broj posjetilaca. Organizatori planiraju da izložbu organiziraju i sljedeće godine, a da se u oficijelni program uključi i bosanski brdski konj.

Nakon izložbe, Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić uručila je nagrade vlasnicima najuspješnijih konja na prvoj izložbi arapskih konja u Bosni i Hercegovini.

Meni