OBILJEŽEN 7. APRIL – DAN OSLOBOĐENJA VISOKOG OD FAŠIZMA

Program obilježavanja jednog od najznačajnjih datuma u historiji naše općine, 7. aprila – Dana oslobođenja općine Visoko od fašizma, započeo je polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a, Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima i Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7

Nakon toga, Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i predsjedavajući Općinskog vijeća prof. Bajro Fejzić, upriličili su prijem za delegacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a Visoko, Društva „Josip Broz Tito“ i Koordinacionog odbora boračkih udruženja i organizacija općine Visoko.

Zajednička poruka prisutnih je obaveza njegovanja tekovina u borbi protiv svih oblika fašizma i podučavanje mladih generacija o bogatoj historiji naše općine.

Prijem je iskorišten za prisjećanje na sve žrtve i hrabre borce za slobodu, koji su pobijedili zlo i svoja imena zlatnim slovima ugravirali u historiju jedine nam domovine BiH, države svih naroda koji u njoj vijekovima žive.

Slika 8

Slika 9

Program je uveličao i prijateljski susret Kuglaškog kluba Bosna Visoko i Kuglaškog kluba Zrinjski Mostar, koji je organizovan u KSC „Mladost“ povodom 60 godina od osnivanja renomiranog i trofejnog visočkog sportskog kolektiva.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Slika 10

Slika 11

Meni