NASTAVLJENO OBILJEŽAVANJE 3. MAJA – DANA OTPORA AGRESIJI

Program obilježavanja jednog od najznačajnjih datuma u historiji naše općine, 3. maja – Dana otpora agresiji, nastavljen je danas polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomen kosturnici borcima NOAR-a, Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima i Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Prigodna obraćanja na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, upriličili su predsjedavajući Općinskog vijeća prof. Bajro Fejzić i Ferid Provalić – predsjednik UDNRP-a općine Visoko.

Slika 1

Slika 2

Istakli su značaj obilježavanja ključnih historijskih datuma za opstojnost naše općine i naše domovine i naglasili obavezu svih nas da konstantno čuvamo od zaborava istinske heroje, šehide i poginule borce, koji su bili najhrabriji onda kada je to bilo najpotrebnije i svoj život utkali u temelje slobodne, jedinstvene i nezavisne Bosne i Hercegovine, države svih naroda koji u njoj vijekovima žive.

Evocirane su ratne uspomene i naglašena je obaveza njegovanja tekovina u borbi protiv svih oblika fašizma i podučavanje mladih generacija o bogatoj multikulturnoj historiji naše općine.

Slika 4

Upućena je univerzalna poruka da se energično moramo boriti protiv svih vidova agresije i da mir mora da bude naša budućnost i trajna odrednica.

Slika 3

Slika 5

Program obilježavanja 3. maja – Dana otpora agresiji, nastavlja se večeras u KC Altindag-Visoko sljedećim aktivnostima:

19,00 sati – Akademija povodom “3.maja-Dana otpora agresiji na području općine Visoko”

19,15 sati – Projekcija filma “Scream For Me Sarajevo”, režisera Tarika Hodžića.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Meni