Načelnica Općine Visoko Amra Babić svečano otvorila novoizgrađenu cestu u naselju Prhovo

Na očitu radost stanovnika naselja Prhovo jučer je načelnica mr. sci. Amra Babić svečano otvorila novoizgrađenu cestu. Asfaltirana je dionica puta u dužini od 420 metara koja se proteže cijelom dužinom naseljenog područja. Na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici Općine Visoko sa Načelnicom, predsjednik Mjesne zajednice, vjerska lica, mještani Prhova, kao i mještani okolnih sela.

Selo Prhovo je također dio projekta „Zaboravljena sela“ koji je ujedno dio kapitalnih ulaganja Budžeta za 2016. godinu. Izgradnjom infrastrukture zapostavljeni predjeli postaju prohodni i otvaraju se vrata i perspektiva za život mladih, te sigurnost za starosjedioce.

„Radost u očima ljudi koju vidim danas dovoljan mi je znak da radimo dobro i da smo na pravome putu“, kazala je Načelnica u svome obraćanju.

Stanovnik naselja Prhovo, Mirza Zehrudin je za ovu investiciju kazao: „ Jedini garant opstanka stanovništva na ovom području je infrastruktura. Inače, do sada je veliki broj stanovnika odselio upravo iz ovih razloga. Za stanovnike Prhova, 420 metara predstavlja 420 kilometara, jer ovim putem se otvaraju vrata sigurnijoj i boljoj budućnosti.“

Meni