Načelnica Babić zaželjela dobrodošlicu prisutnima u parku “Ravne 2”

Izuzetno svečano je bilo ove nedjelje u parku „Ravne 2“ gdje je otvorena još jedna u nizu instalacija koje će dopuniti i uljepšati sadržaje ovog jedinstvenog parka na području ovog dijela Evrope. Tim povodom prisutnima su se obratili i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, kao i predsjednica prijateljske organizacije HUESA Theresa Thu-Thuy Nguyen i općinska načelnica Visokog Amra Babić. Dr. Osmanagić je zbog ove svečanosti, ali i dolaska velikog broja članova HUESE koji već nekoliko dana borave u Visokom, direktno nakon gostovanja u SAD-u i Kanadi stigao u Visoko.

– Sretan sam da vas sve vidim danas ovdje i u ovolikom broju. Tri ženske osobe koje otvaraju ovu instalaciju označavaju prisutnost ženske energije u parku. Nadam se da će ovaj park pozitivne energije nakon otvorenja ove nove instalacije biti još bogatiji i sa još više emocija. – kazao je dr. Osmanagić prilikom otvorenja.

Prisutnima se obratila i općinska načelnica Amra Babić, koja ih je pozdravila, te zaželjela dobrodošlicu u Visoko.

– Dr. Osmanagić je kazao da želi da spoji žensku energiju u ovoj instalaciji. Ja ću dodati da su riječi voda, energija i emocija sve tri ženskog roda i te tri riječi same za sebe mnogo govore. – istaknula je načelnica Babić.

Theresa Thu-Thuy Nguyen, predsjednica organizacije HUESA je istaknula kako je vezana i kako voli vodu od djetinjstva.

– Drago mi je da sam danas ovdje, da sam dio ovog tima, a također mi je drago da upravo nas tri žene otvaramo ovu fontanu i time pokazujemo da se brinemo o ženskoj energiji, da je imamo ovdje i da je pokazujemo. Ponosna sam što sam dio ove organizacije, mi mijenjamo svijet, transformišemo ga, jer, mi smo svijet. Hvala vam svima, volim vas. – kazala je gospođa Nguyen.

visocka.ba

Meni