NAČELNICA BABIĆ URUČILA STIPENDIJE NADARENIM UČENICIMA

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je u Velikoj sali Općine Visoko uručila zaključke o dodjeli stipendija nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko za 2017/2018. godinu.

Naime, na raspisani javni poziv prijavilo se ukupno 218 aplikanata od kojih je 187 ostvarilo pravo na stipendiju. Sredstva su uplaćena jutros (ponedjeljak, 23. april), i to maloljetnim licima na račune njihovih roditelja, a punoljetnim osobama na njihove lične račune.

Ovom prilikom načelnica Babić je uputila čestitke i svima ponaosob uručila zaključke o dodijeljenim stipendijama, sa porukom da svakodnevno trebamo promovisati najveće vrijednosti naše općine i ulagati u mlade, jer su oni naša budućnost.

Nacelnica

Naglasila je da je Općina Visoko, kreirajući Budžet za 2018. godinu, izdvojila ukupno 26.500 KM (uračunata i sredstva iz Budžetske rezerve) za stipendije nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola kao dodatni motivirajući faktor za njihova ostvarenja.

Slika 2

„Politika lokalne zajednice mora biti da prati aktivnosti mladih ljudi i da ih dodatno motivira. Pozivam vas da sa vašim idejama i inovativnim koracima nama pomognete da prepoznamo najbolje i da ih adekvatno nagradimo.

Svima vama koji se nalazite na životnoj prekretnici kada je nastavak školovanja u pitanju, želim da napravite uspješan odabir i da slijedite svoje srce, ali i da osluškujete glas tržišta, kako bi mogli što prije pronaći zaposlenje.

Uvijek budite sretni, zadovoljni, nasmiješeni, vi ste naš ponos!“, poručila je, između ostalog, načelnica Amra Babić.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Slika 7

Slika 1

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Meni