NAČELNICA BABIĆ POSJETILA NOVOIMENOVANU DIREKTORICU JU „GRADSKA BIBLIOTEKA“ VISOKO

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je upriličila zvaničnu posjetu JU „Gradska biblioteka“ Visoko povodom imenovanja nove direktorice, Ajše Šahinović. Ovom prilikom načelnica Babić uputila je čestitke i želju za uspješan rad, a razgovarano je o dosadašnjem radu JU „Gradska biblioteka“ Visoko, kao i o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

Viber Image 4

Razmatrane su i aktivnosti povodom 29. augusta, Dana općine Visoko koje bi uključivale realizaciju dvije kreativne radionice:

–         Zaboravljene dječije igre i

–         Bonton.

Radionica bi bila organizovana na otvorenom, za djecu, a za roditelje u prostorijama Kulturnog centra „Altindag-Visoko“.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o važnosti biblioteke kao vodeće institucije u popularizaciji pisanje rijeći i knjige općenito.

Viber Image

Inače, bibliotečki kadar ove javne ustanove čine dva magistra nauka, profesor Bosanskog jezika i književnosti, te diplomirani bibliotekari i komparativisti. Pored licence za rad u programu COBISS, uposlenici imaju dugogodišnje iskustvo u bibliotečkoj djelatnosti.

Općinska načelnica je dala punu podršku JU „Gradska biblioteka“ Visoko za sve buduće projekte, koji imaju cilj promovisanja i realizacije kulturnih dešavanja u našem gradu.

 

 

 

Press Općine Visoko

Meni