NAČELNICA BABIĆ PANELISTA NA „3. POSLOVNOM FORUMU – OPŠTE DRUŠTVENOG DIJALOGA U BIH, FORUMA ZA POSLOVNO LOBIRANJE PRI EVROPSKOM POKRETU“

Evropski pokret u BiH danas je u Sarajevu upriličio „3. Poslovni forum / Opšte-društveni dijalog u BiH “ – Foruma za poslovno lobiranje pri Evropskom pokretu“, na kojem je jedan od panelista bila Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić na temu: „Društvena odgovornost i uloga žene u modernom društvu“.

Uvodničar na ovu temu bila je dr. Svetlana Cenić, a osim načelnice Babić kao panelisti su učestvovale mnoge etablirane ličnosti iz političkog i javnog života: Edita Đapo-ministrica turizma i zaštite okoliša u Vladi Federacije BiH,  Mirvad Kurić-ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vesna Travljanin-direktorica Saveza gradova i opština FBiH,  Mladen Grujičić-načelnik opštine Srebrenica, Nihad Selimović-predsjednik UO „Univerziteta u Travniku“, Razija Mujanović-proslavljena košarkašica, članica „Kluba slavnih“ NBA i Zlatko Hujić-načelnik općine Bosanski Petrovac.

Načelnica 2

Načelnica 3

Panelisti su tokom svog izlaganja prezentirali širok spektar tema, od kojih su najvažnije: Uloga, funkcija i spojivost žene-menadžera u obavljanju vidljivog i javnog društvenog angažmana, funkcionalna lokalna zajednica i saradnja sa privrednim sektorom – ključ razvoja društva, visoko obrazovanje, kultura, sport i ekologija – temelj i osnova svakog uređenog društva.

Osim ove teme, diskutovalo se i o temama: „Vrijeme je za Evropu – Poslovno okruženje u BiH i regionu“, te „BiH i zemlje okruženja: Tanka nit između evropske perspektive i okova nacionalizma – nedavne ratne prošlosti“, a uvodničari su bili prof. dr. Zlatko Lagumdžija i dr. Valentin Incko – visoki predstavnik u BiH.

Poslovni forumi kao što je ovaj veoma su bitni jer doprinose njegovanju kulture dijaloga na bosanskohercegovačkoj društveno-političkoj sceni i tretiraju ključne teme za razvoj i napredak bh. društva.

Načelnica 4

Načelnica 5

Načelnica 7

Meni