NAČELNICA BABIĆ I OPĆINA VISOKO FINANSIJSKI PODRŽALI ELVEDINU MUZAFERIJU I POŽELJELI JOJ SREĆU NA ZOI

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i Općina Visoko finansijski su podržali najbolju skijašicu u našoj zemlji, visočanku Elvedinu Muzaferiju, koja će na ceremoniji svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u južnokorejskom Pyeongchangu nositi zastavu Bosne i Hercegovine, kao trenutno najbolje rangirana sportistkinja bh. olimpijskog tima.

ZOI će se održati od 9. do 25. februara, a odluku o nosiocu zastave donio je Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj redovnoj sjednici.

Osamnaestogodišnja članica Ski kluba Zenica najmlađa je takmičarka bh. tima, a u Pyeongchangu će nastupiti u pet alpskih disciplina.

Podsjetimo, trofejna skijašica iz Visokog, višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju, Elvedina Muzaferija, boravila je 4. januara u kratkotrajnoj posjeti Općinskoj načelnici mr. sci. Amri Babić sa kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i o ambicijama u budućnosti.

Slika 1

Elvedina Muzaferija rođena je 20. augusta 1999. godine u Visokom i ostvarila je vrhunske rezultate na mnogobrojnim takmičenjima, bila je učesnica Zimskih olimpijskih igara mladih u Norveškoj, a ostvarila je Olimpijsku normu u spustu na Evropa kupu u Austriji.

„A“ Olimpijsku normu za Južnu Koreju ostvarila je 3. januara 2017. godine nastupom na Svjetskom kupu u Zagrebu.

Posebno je zanimljiv podatak da je jedina alpska skijašica u historiji BiH koja vozi svih pet disciplina u skijanju.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, dobila je priznanje za najuspješniju seniorku u 2016. godini.

Ovim putem Elvedini i njenim reprezentativnim kolegama želimo mnogo sreće na predstojećim ZOI, da našu domovinu predstave na dostojan način i ostvare što bolje rezultate, a svakako da podrška za Elvedinina sportska ostvarenja od strane Općine Visoko neće izostati ni u budućnosti, jer ovo su rezultati koji našu općinu i našu domovinu promovišu na najpozitivniji način i afirmišu istinske vrijednosti, kojima se svi ponosimo.

Pored Muzaferije u bh. olimpijskom timu u Južnoj Koreji biti će još tri predstavnika – Emir Lokmić u alpskom skijanju, te Mladen Plakalović i Tanja Karišik u skijaškom trčanju. Ovo će biti sedmo učešće bosanskohercegovačkih sportista na Zimskim olimpijadama od sticanja nezavisnosti naše zemlje.

 

Meni