Načelnica Amra Babić upriličila bajramski prijem

U kabinetu općinske načelnice mr.sci. Amre Babić danas je upriličen tradicionalni prijem povodom Kurbanskog bajrama za predstavnike Medžlisa IZ – a Visoko i Medžlisa IZ – a Gračanica.

Prijemu su prisustvovali: Ibrahim – ef. Hadžić – glavni imam Medžlisa IZ – a Visoko, Adnan ef. Karamustafić – ispred Medžlisa IZ – a Gračanica, Bajro Fejzić – predsjedavajući Općinskog vijeća, Kemal Kardaš – predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, Edina Ferizović – pomoćnica načelnice u Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti, Zekija Omerbegović – sekretar Općinskog vijeća i Fahrudin Bečirović – sekretar Medžlisa IZ – a Visoko.

„U skladu s tradicijom i ove godine smo upriličili prijem za predstavnike Medžlisa sa područja naše općine.

Želim da se ugodno osjećate i nadam se da je Kurban bajram protekao u lijepom raspoloženju, da smo obavili sve ono što je bilo naša vjerska obaveza i da ste zadovoljni sa podrškom koju je pružila Općina Visoko Islamskoj zajednici i vjernicima u smislu zbrinjavanja kurbanskog otpada.

Ove godine po tom pitanju nije bilo problema jer smo to podigli na jedan viši nivo nego prethodnih godina“, poručila je općinska načelnica Amra Babić.

Medijima se obratio glavni imam Ibrahim ef. Hadžić, koji je istakao zahvalnost načelnici na srdačnom prijemu, a u ime Medžlisa IZ – a Visoko zahvalio se svima koji su učestvovali u darivanju kurbanskog mesa u humanitarne svrhe.

Podcrtan je i podatak da je Medžlis IZ Visoko ove godine predao 5300 komada male ili sitne braveće kože i 231 komad goveđe kože i da nijedna koža nije bila pokvarena, bez obzira na ekstremne vrućine.

Adnan ef. Karamustafić se ispred Medžlisa IZ – a Gračanica, također, zahvalio načelnici Babić i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog prijema.

Ponovljena je bajramska čestitka uz najljepše želje i zahvalnost vjernicima na dostojnom obilježavanju jednog od najvećih islamskih praznika.

Istaknuta je i važnost saradnje između institucija IZ – a i Općine Visoko, a prisutni su ocijenili da je bajramski prijem prilika i da se razgovara o važnim temama kako bi se ostvario zajednički cilj, a to je poboljšanje stanja u svim oblastima društvenog života na području općine Visoko.

Meni