Mi ne obećavamo, mi radimo!

Završena prva faza najvećeg projekta koji Općina Visoko realizuje u posljednjih nekoliko decenija – vodosnabdijevanje za 12 000 stanovnika općine Visoko – pušteni u rad priključci u naseljima Kula Banjer, Čekrekčije i Gračanica.

Nakon šestogodišnjeg rada i napora izvršne i zakonodavne vlasti na stvaranju preduvjeta za početak realizacije projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema, u augustu 2017. godine Općina Visoko je počela radove u okviru navedenog projekta, koji poslije godina čekanja donosi pitku, higijensku i bakteriološki ispravnu vodu u mnoga domaćinstva općine Visoko.

Vodeći se osnovnom idejom da svi stanovnici imaju jednake uvjete uključujući i one osnovne – pitku vodu, prema službenim podacima, na području općine Visoko izgrađeno je preko 65 km cjevovoda, 4 rezervoara i 5 pumpnih stanica. Na ovaj način pristup pitkoj vodi će imati još 6000 stanovnika naše općine.

S ciljem ozvaničenja završetka radova prve faze “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema u mjesnim zajednicama Čekrekčije, Kula Banjer i Gračanica”, (sutra) 7. aprila 2019. godine u organizaciji Općine Visoko, a povodom obilježavanja Dana oslobođenja Visokog od fašizma, održat će se prigodna svečanost u MZ Gračanica sa početkom u 14 sati, gdje će biti pušteni u rad i prvi priključci javnih objekata OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno i Ambulante porodične medicine Gračanica na gradski vodovodni sistem.

Organizatori pozivaju sve građane da prisustvuju ovom historijskom događaju obogaćenom kulturno-zabavnim programom i da na taj način podijele radost sa stanovnicima čije je pitanje urednog vodosnabdijevanja napokon riješeno.

Meni