Klizači i hokejaši na prijemu kod načelnice Babić

U povodu otvaranja manifestacije „Visočke zimske radosti“ načelnica mr. sci. Amra Babić sinoć je u prostorijama KSC „Mladost“ ugostila mladu bh. klizačicu u umjetničkom klizanju, Zaru Husedžinović, juniorske reprezentativce Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) i hokejaše selekcije U 12 zajedno sa trenerima i predstavnicima Saveza klizačkih sportova BiH.

Ovih 20 mladih zaljubljenika leda u razgovoru sa načelnicom Babić podijelili su svoje utiske i iskustva stečena kroz ovaj sport. Na prijemu se razgovaralo o nedavno postignutim uspjesima mladih bosanskohercegovačkih hokejaša i klizača u regionu ali i šire, kao i o perspektivi Bosne i Hercegovine na svjetskoj sceni. Ovom prilikom treneri ispred Klizačkog saveza i Hokejaškog saveza BiH zahvalili su se Općinskoj načelnici Babić i gradu Visoko na počasnom gostovanju i iskazali želju za daljom saradnjom. Prema stručnom mišljenju, ledena ploha u Visokom je odličan početak kako za zimsku zabavu, tako i za treniranje zimskih sportova.

Načelnica Babić se zahvalila gostima na podršci i saradnji, te zaželjela mnogo sreće i uspjeha na daljim takmičenjima mladim reprezentativcima. Također je naglasila, da je sretna što se pružila jedinstvena prilika Visočanima da uživaju u izvedbi vrhunskih BH klizača i hokejaša, ali i da se sami okušaju na ledu.

Meni