KINESKI INVESTITOR JASON CHON POSJETIO OPĆINU VISOKO

Općinu Visoko danas je posjetio Jason Chon – investitor iz Republike Kine, predstavnik firme Mingxin. Riječ je o renomiranoj kompaniji koja se bavi preradom kože i proizvodnjom auto – presvlaka.

Investitor je zainteresovan da na području visočke općine pronađe odgovarajuću lokaciju za izgradnju proizvodnog objekta za preradu kože i drugih auto – motiva.

Slika 2

Uvaženom gostu su predstavljeni najznačajniji detalji koji visočku općinu čine atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja, a sadržajnu prezentaciju su upriličili Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline i Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu.

Slika 1

Slika 4

Upoznat je i sa Općinskim strateškim opredjeljenjem i razvojem, te sa najosnovnijim historijskim i društvenim karakteristikama općine Visoko, kao kolijevke bosanskohercegovačke civilizacije, koja nastavlja sa jačanjem privrednih i infrastrukturnih potencijala kroz realizaciju mnogobrojnih projekata iniciranih od strane lokalne vlasti, predvođene načelnicom mr. sci. Amrom Babić.

Nakon prezentacije, Chon nije krio zadovoljstvo, istakao je impresije i naglasio da je Visoko investicijski veoma atraktivna i potentna sredina, prvenstveno zbog poduzetničkog duha lokalnog stanovništva, te iznimno razvijene cestovne infrastrukture i blizine glavnog grada BiH, Sarajeva.

Slika 3

Posebno ga raduje besprijekorna formalno – pravna institucionalna podrška Općine Visoko najvažnijim projektima, koja je garant uspješne saradnje i magnet za potencijalne investitore iz cijelog svijeta.

Slika 5

Meni