I naselje Maurovići dobilo novi asfalt – Uskoro izgradnja javne rasvjete u Sinančevićima

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke realizovala je još jedan projekat iz Programa Kapitalnih ulaganja u infrastrukturu za 2018. godinu. Ovog mjeseca su završeni radovi na izgradnji puta u Maurovićima.

S tim u vezi upriličeno je i svečano otvorenje saobraćajnice koje je svojim prisustvom uveličala Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić sa saradnicima, a u prisustvu velikog broja mještana.

Na ovoj lokaciji izvršena je ugradnja asfalta BNHS 16 u uvaljanom sloju debljine 7 cm, te je asfaltirano 330 m puta širine 3 m. Postupkom javne nabavke kao najpovoljniji izvođač za izvođenje radova odabrana je firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma Construct PROJEKT d.o.o. Zavidovići, dok je poslove laboratorijske kontrole radova obavljala firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

Projekat izgradnje putne infrastrukture u naselju Maurovići, realizuovao se sredstvima koja su u cijelosti obezbijeđena iz Budžeta Općine Visoko za 2018. godinu.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na rekonstrukciji putne infrastrukture iznosila je 29.805,05 KM sa PDV-om.

Radovi na rekonstrukciji puta odvijali su se nesmetano u skladu sa propisanim tehničkim uslovima. U toku radova intenzivno se vršila stručno – tehnička kontrola od strane ovlaštenih predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova.

Tokom proteklih 6 godina u MZ Radovlje realizovano je 6 projekata izgradnje putne infrastrukture.

“Bitan nam je svaki stanovnik naše općine, bez obzira u kojem dijelu grada živi. Programom kapitalnih ulaganja u putnu infrastrukturu nastojimo obuhvatiti sve krajeve općine, a ovim projektom se približavamo kraju građevinske sezone. Sretna sam što našim intenzivnim radom mijenjamo sliku grada”, kazala je Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić.

Predstavnik Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Općine Visoko, Almir Osmanbegović je najavio nove radove u ovoj Mjesnoj zajednici, a odnose se na izgradnju javne rasvjete u naselju Sinančevići.

 

 

 

Press Općine Visoko 

Meni