Historijski dan za građane općine Visoko: Potpisan ugovor o finansiranju projekta proširenja gradske vodovodne mreže na području općine Visoko

Danas je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH upriličena ceremonija potpisivanja ugovora o finansiranju projekta proširenja gradske vodovodne mreže na području općine Visoko u vrijednosti 4,5 milijuna eura.
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Summa Chakrabarti i načelnica Općine Visoko Amra Babić potpisali su ugovor.

“Ovo je potvrda dobre saradnje sa Bankom. Još jednom zahvaljujem Chakrabartiju što je pomogao da ovaj važni projekat krene sa realizacijom. Očekivanje je da će nositelj projekta – komunalno preduzeće Visoko okončati projekat do 15. decembra 2019. godine”, istakao je Bevanda.

“Do kraja godine očekujemo da ćemo kumulativno investirati dvije milijarde eura u BiH, kroz posljednjih 20 godina. Vidimo provedbu reformske agende, napredak BiH ka EU, a očekujemo da će odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobriti novi aranžman. To pokazuje dobre korake koje ova zemlja poduzima. Nastavit ćemo raditi na projektima, u sektoru malih i srednjih poduzeća, pitanjima nezaposlenosti mladih… “, naglasio je Chakrabarti koji je danas potpisao i ugovor o podršci sa načelnicom Općine Visoko Amrom Babić.

Meni