Gradonačelnica Babić pernicama obradovala đake prvake

Tradicionalno, već sedmu godinu zaredom Gradska uprava Visoko i gradonačelnica Amra Babić prigodnim darovima obraduje đake prvake u svih šest osnovnih škola. Do sada se kroz zabavu i darove gradonačelnica družila sa prvacima. Ove godine zbog specifičnih okolnosti, podjela darova je bila drugačija i prilagođena preporučenim epidemiološkim mjerama.

Jutros su se predstavnici Gradske uprave družili sa mališanima, poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Prvačići koji su danas krenuli u nove životne pohode dobili su pernice i rasporede. Darovi su obradovali 423 prvačića u šest osnovnih škola sa područja našeg grada.

Gradonačelnica Amra Babić je svim đacima prvacima poželjela sretan početak obrazovanja, a ostalim učenicima, nastavnom osoblju i roditeljima sretan početak nove školske godine.

Povodom početka nove školske godine, Štab civilne zaštite grada Visoko, dodijelio je u petak svim školama na području Visokog sredstva za dezinfekciju. Tokom vikenda, JKP ‘Visoko’ je putem Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata, završilo čišćenje i dezinfekciju svih osnovnih i srednjih škola, te školskih dvorišta u gradskom i vangradskom području.

Meni