Foto: U Visokom obilježeno jubilarnih 25 godina od formiranja Armije RBiH

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić u saradnji sa Koordinacionim odborom boračkih organizacija Visoko utvrdila je program obilježavanja jubilarnih 25. godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Manifestacija obilježavanja Dana armije RBiH počela je polaganjem cvijeća na Spomen kosturnici borcima NOAR-a i Centralnom spomen-obilježja šehidima gdje je održan prigodan program. U sklopu programa obratili su se Općinska načelnica mr.sci Amra Babić, predsjedavajući Općinskog vijeća Bajro Fejzić i general major Vahid Karavelić, nakon čega su učenice Medina Šahinović, OŠ „Safvet-beg Bašagić“ i Elma Smailagić „MSŠ „Hazim Šabanović“ pročitale svoje radove sa tematikom domovine i Armije RBiH.

Nesvakidašnje lijep moment ovoj manifestaciji dao je vojnik Samir Lemeš, koji je iskoristio priliku i javno na koljenima zaprosio ruku svoje djevojke Selme Begović. Program su nastavili učenici osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko polaganjem 314 karanfila na Centralno spomen obilježje u čast 314 palih šehida i boraca u oslobodilačkom ratu.

U okviru programa obilježavanja Općinska načelnica i zvanične delegacije položili su cvijeće i na Trg žrtava genocida u Srebrenici, nakon čega je uslijedio obilazak stalne postavke „Otpor agresiji ‘92-‘95“ u Kulturnom centru Altindag Visoko čime je program i završen.

Meni