Foto: Svečano obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH

Općinska načelnica mr.sci Amra Babić u pratnji predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bajre Fejzića i predstavnika boračkih udruženja, započela je program obilježavanja Dana državnosti BiH – 25. novembra polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu poginulim borcima NOAR-a i Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima odajući poštovanje i zahvalnost svima onima koji su svoje živote dali za Domovinu.

Ovim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko na kojoj su se predstavili učenici historijske sekcije Gimnazije „Visoko“ prigodnim referatom, zatim učenici OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ izvedbom nekoliko zanimljivih tačaka, kao i učenici Osnovne muzičke škole „Avdo Smajlović“.

U okviru programa obilježavanja Dana državnosti načelnica mr.sci Amra Babić svečano je otvorila obnovljeni Trg Džemala Bijedića i prisutnim se obratila riječima:

“U našoj kulturi običaj je kada slavimo nešto da darujemo poklonima. Danas, u povodu Dana državnosti mi gradu poklanjamo sat i renoviran Trg sa obnovljenom cvijetnom fontanom, umjetnika Ranka Milanovića. Dugi niz godina čekali smo da ovaj Trg renoviramo i da pokušamo dio starog sjaja da mu vratimo. Ja sa ponosom mogu reći da danas ne samo da smo vratili stari sjaj ovog mjesta, nego da smo mu dali i neke nove sadržaje. Rekonstrukcija Trga Džemala Bijedića finansirana je iz sredstava Budžeta Općine Visoko, inicijativu za renoviranje Trga u prošlom sazivu pokrenuo je vijećnik Dejan Šćepanović, a mesna industrija „Semić“ d.o.o. donirala je sat našem gradu i građanima, kojim se ovom prilikom iskreno zahvaljujem. Svim građanima općine Visoko čestitam ovaj veliki praznik, 25. novembar – Dan državnosti, a svima nama neka ovo bude poruka da naše trajne vrijednosti, svoju tradiciju i historiju njegujemo i poštujemo i da na tim osnovama gradimo našu budućnost.“
Na kraju programa Klub ritmičke gimnastike „Visoko“ ponovo je publiku ostavio bez daha izvanrednim nastupom i vještinom gimnastičkih pokreta.

Meni