Foto: Predstavljena nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Visoko Amre Babić i Nezavisna lista za općinu Visoko

Večeras je u amfiteatru Kulturnog centra Altindag u Prijekom upriličeno predstavljanje nezavisne kandidatkinje za načelnicu Općine Visoko Amre Babić i Nezavisne liste za općinu Visoko. Amfiteatar Kulturnog centra bio je nedovoljan da primi skoro hiljadu posjetitelja koju su prisustvovali predstavljanju. Aplauzi i ovacije dugo i konstantno su se prolamali prepunim amfiteatrom Kulturnog centra Altindag.

U prvom dijelu programa predstavljani su svi kandidati Nezavisne liste za općine Visoko:

1. Izet Smajević (nosilac liste)
2. Aida Zerdo
3. Bajro Fejzić
4. Kemal Kardaš
5. Elvir Špiodić
6. Adnan Hodžić
7. Edin Džafić
8. Adnan Frljak
9. Salih Purišević
10. Akif Ohran
11. Emir Osmanbašić
12. Adi Pašalić
13. Mirsad Alibegović

Nakon predstavljanja svih kandidata Nezavisne liste za općinu Visoko, mnogobrojnoj publici obratio se nosilac liste Izet Smajević koji je između ostalog rekao: “Uz uvaženu aktuelnu načelnicu Općine Visoko magistricu ekonomskih nauka, gospođu Amru Babić koja je na prestojećim Lokalnim izborima nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Visoko, i za koju vas sa razlogom i bez ustezanja pozivam da joj na izborima 2. oktobra damo glas i damo novi mandat. Nezavisnu listu za općinu Visoko čini , kao što ste vidjeli, 13 vrsnih kandidata za izbor u Općinsko vijeće Visoko, među kojima su pretežno obrazovani mladi ljudi. Na listi su i privrednici, dokazani naučni radnici i borci, među kojima je i 5 afirmiranih vijećnika aktuelnog saziva OV Visoko. Nezavisna lista za općinu Visoko nije protiv, ta lista je ZA neposrednu saradnju sa građanima, s vama poštovani gosti, saradnju sa političkim partnerima, i sve to u cilju iskoraka iz ovog nepodnošljivog ekonomskog i socijalnog stanja i nastavka evidentno započetog, a sto je moguće bržeg razvoja općine Visoko na dobrobit svih, a ne pojedinaca.”

Potom se obratila nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Visoko Amra Babić, koja je izazvala oduševljenje prisutnih u amfiteatru. Aktuelna načelnica Općine Visokog izmežu ostalog rekla je: “Ne smijemo se povlačiti pred problemima i preprekama, ne smijemo nikad odustati od namjere da činimo dobro i da od našeg rada imaju korist svi članovi zajednice. Ne smijemo obarati pogled i spuštati glavu pred onima koji misle da su veći i bolji od nas.

Svojim radom pokazala sam da javna uprava može biti efikasnija i jeftinija , da javna preduzeća mogu pozitivno poslovati i mogu pružati bolje javne usluge građanima, da budžet Općine može biti stabilan, likvidan i u suficitu. Pokazala sam da lokalni ekonomski razvoj nije samo fraza nego da je to realna mogućnost i aktivnost koja se provodi koordiniranim i planskim akcijama.

Raduje nas skori početak izgradnje vodovoda za 12.000 stanovnika, projekti asfaltiranja novih puteva, obnova starih i izgradnja novih mostova, sistemsko uređenje korita rijeka, veliki broj novih stubova javne rasvjete, stvaranje uslova za nova radna mjesta u našim industrijskim zonama kao i mnogi drugi projekti koji doprinose poboljšanju uslova života naših građana. Cilj nam je učiniti našu općinu ekonomski uspješnom, a lokalnu samoupravu efikasanim servisom građanima i privrednicima.

Uspješnost jednog političara na lokalnom nivou mora biti mjerena njegovim doprinosom lokalnom razvoju zajednice a nikako ličnom političkom ili ekonomskom interesu pojedinaca ili grupa.
Vjerujem da će Visoko u narednom periodu još brže krenuti stopama razvoja unatoč snagama koje bi to potčinili ličnim i uskostranačkim interesima. Dajte svoj glas Nezavisnoj listi za općinu Visoko i meni, dajte glas transparentnom, istrajnom, poštenom i uspješnom radu, radu u interesu svih građana općine Visoko. Zajedno ćemo završiti započeto! Hvala vam svima!”

 

Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Visoko Amra Babić

Nezavisna lista za općinu Visoko

Meni