„DOM ZDRAVLJA“ VISOKO BOGATIJI ZA NOVO, MODERNO SANITETNO VOZILO

Ispred JU „Dom zdravlja“ Visoko, danas poslije podne, održan je prigodan prijem novog sanitetnog vozila za potrebe Službe hitne pomoći. Prijemu su prisustvovali općinska načelnica mr.sci. Amra Babić, direktor JU „Dom zdravlja“ dr. Alen Omanović, pomoćnica direktora Mirha Bešlagić, pomoćnica direktora za medicinske poslove prim.dr. Mirsada Omerbegović Pašić, predsjednica UO „Doma zdravlja“ Dinka Omanović, te stručni tim hitne pomoći.

„Dom zdravlja“ Visoko posjeduje pet sanitentnih vozila, a problem je predstavljao njihov česti kvar. Zbog toga je došlo do odluke o kupovini novog vozila sa potrebnom opremom u iznosu od 93 000 KM, koje je finansirano iz sredstava ove Javne ustanove.

DOM ZDRAVLJA VOZILO SKRACENE00014

„Danas imamo još jedan lijep događaj u gradu. Radi se o projektu kojem je cilj zadovoljavanje osnovnih potreba naših građana. Ovo vozilo nam je bilo neophodno zbog pružanja stvarne, hitne medicinske pomoći. Dovoljno je veliko za pohranjivanje osnovnih medicinskih pomagala kojim će se ubuduće zaštititi životi građana,“ izjavila je općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i poručila građanima da su od danas još sigurniji.

DOM ZDRAVLJA VOZILO SKRACENE00039

Novo vozilo će obezbijediti brži prijevoz pacijenata u Kliničke centre u Zenici i Sarajevu.

Podsjećamo, prošle godine je uspješno proveden projekat utopljavanja Doma zdravlja sa promjenom stolarije sa troškovima u iznosu od 60 000 KM. Saradnja JU „Dom zdravlja“ Visoko sa Općinom Visoko neće stati na ovome, jer je planiran i niz novih projekata poput preorijentacije sa črstog, fosilnog grijanja na plinsko, sa planiranim troškovima od 200 000 KM.

 

Press Općine Visoko

Meni