DJECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U POSJETI OPĆINI VISOKO

Danas su u Velikoj sali Općine Visoko ugošćena djeca bez roditeljskog staranja porijeklom iz Visokog, a koja su trenutno zbrinuta u domovima „Dom-porodica“ i „SOS Dječije selo“ iz Sarajeva. Djeca su sinoć iftarila u KC „Altindağ“, a danas su nastavili posjetu Općini Visoko, privrednim društvima i lokalitetima „Stari grad „– Visočica i Arheološki park „Ravne“.

„Draga djeco, naša namjera je da vam pružimo dio naše ljubavi, da vas uvežemo u veliku zajednicu. Ta zajednica se sastoji od ruku koje se skupa drže, a zove se Visočani i Visočanke. Budite svjesni da ste naši sugrađani i da tako se osjećajte. Dom je u srcu, uvijek se držite svog srca i njime donosite odluke.“ Ovim riječima je Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić održala emotivan govor kojim je dala snažnu podršku mališanima iz ovih ustanova.

Načelnica Babić se zahvalila svima koji su podržali ovaj projekat, a posebno direktorici i uposlenicima Centra za socijalni rad Visoko, Medresi „Osman ef. Redžović“, gdje su djeca boravila prošlu noć, privrednim društvima, direktoru SOS Dječijeg sela Damiru Mahmiću, „Domu-porodica“ Zenica, starateljima, ali i Fondaciji AP „Bosanska piramida Sunca“ Visoko, čijim lokalitetima su se gosti uputili na kraju današnje posjete.

U kratkim izjavama direktorice Centra za socijalni rad Visoko i direktora SOS Dječijeg sela BiH, našle su se pohvale za organizatore i duboka zahvalnost Općinskoj načelnici, koja je ovom prilikom uručila dječici hedije i time okončala prijem u Općini koji će im dugo ostati u sjećanju.

 

Press Općine Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Meni