Čestitka općinske načelnice Amre Babić političkim subjektima i novoizabranim vijećnicima

Povodom objavljenih zvaničnih rezultata Lokalnih izbora 2016. na području općine Visoko od strane Centralne izborne komisije (CIK) BiH, upućujem iskrene čestitke za svih osam (8) političkih subjekata koji će u naredne četiri godine učestvovati u radu Općinskog vijeća Visoko kao i iskrene čestitke za svih 25 novoizabranih vijećnika.
Duboko sam ubijeđena u političku zrelost i iskrenost svih izabranih vijećnika te da će sukladno izbornim obećanjima, raditi u interesu svih građana općine Visoko.

Shodno tome, očekujem konstruktivnost u radu, međusobno uvažavanje i podršku između zakonodavne i izvršne vlasti. Pozivam sve političke subjekte da što prije zaborave predizborne i izborne uvrede, laži i klevete te da na principima zajedništva i općeg interesa što prije krenemo u pravcu daljeg razvoja općine Visoko. Poštujući volju građana i povjerenje koje su isti dali pojedincima i strankama, očekujem u naredne četiri godine rad u zajedničkom interesu, a ne opstrukcije i pokušaje da se započeti procesi zaustave ili dovedu u pitanje.

Sa svoje strane učinit ću sve da opravdam povjerenje birača i uvažavajući sve konstruktivne prijedloge od bilo koga da dođu, poštujući potrebe i prioritete građana te vodeći politiku saradnje i građenja prijateljskih odnosa, izgradimo skupa zajednicu kakvu svi želimo.

Načelnica Općine Visoko
mr. sci. Amra Babić

Meni