AMBASADORICA ŠVICARSKE U BIH POSJETILA OPĆINSKU NAČELNICU AMRU BABIĆ

Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Andrea Rauber Saxer, danas je boravila u posjeti načelnici Općine Visoko, mr.sci. Amri Babić.

Današnjem sastanku su prisustvovali i pomoćnici Općinske načelnice gdje je kroz kratku prezentaciju predstavljena općina Visoko sa svim njenim potencijalima.

Razgovaralo se o temama koje su od supstancijalne važnosti za razvoj općine.

“Smatramo da je ključ razvoja države u sektoru lokalnog ekonomskog razvoja, pa mu stoga i mi, kao Općina pridajemo veliki značaj. Želja nam je da postanemo dio aktivne evropske zajednice, dio modernog evropskog naroda u kojem nema predrasuda i barijera za siguran ekonomski razvoj. Jedan od najvećih problema u našoj državi zasigurno predstavlja nerazvijen pravni sistem. Nadam se da ćemo ovakvim susretima doprinijeti rješavanju takvih problema u budućnosti,” izjavila je načelnica Babić.

Švicarska i Bosna i Hercegovina imaju slično državno uređenje, pa je današnji sastanak bio idealna prilika za razmjenu iskustava s ciljem unapređenja usluga lokalne samouprave.

Ambasadorica je iskazala veliko zadovoljstvo i čast povodom susreta sa načelnicom Babić, te se zahvalila na toplom gostoprimstvu uz najavu saradnje i u narednom periodu.

Meni